Indriel Body & Soul

Fra bloggen

Netttroll

Netthets og troll lever i beste velgående

I dag er jeg ikke helt i form, vondt i halsen og litt feberish. Så har bestemt meg for å ta det helt med ro, men blir litt kjedelig i lengden. Heldigvis har jeg mulighet til å surfe litt på ulike nyhetssaker på nett. Men netthets og troll plopper opp overalt.

Har lenge bitt meg merke i at så og si  alle kommentarfelter, inneholder stygge og ondskapsfulle ytringer. Personer som spyr ut sin edder og galle til andre. Enten det er kommentarer etter en artikkel eller nyhetssak på nett, eller i tråder på facebook. Men spesielt ille har det vært i kommentarfelt der man kan være anonyme. Det er iallefall min opplevelse av det.

All denne negativiteten gjorde at jeg for  lenge siden sluttet å lese kommentarfelt. Det gjorde meg rett og slett uvel. Netttroll finnes virkelig og de er fryktelig skumle. Jeg likte programmet Trolljegeren der Robert Aschberg sporet opp slike netttroll og konfronterte dem. De trenger å få smake litt på konsekvensene av det de gjør.

Nett troll
Rasende

Det har vært så mye oppmerksomhet  omkring netthets i media, det har vært kampanjer for å få slutt på det. TV2 advarer i sine kommentarfelter på facebook, at ufine, usaklige bemerkninger blir slettet. Men de slettes ikke, eller kanskje det tar såpass lang tid før det slettes, at alle likevel ser det?

Det koster tid og penger å ha en moderator på vakt 24/7. Jeg hadde virkelig trodd at noe hadde skjedd, at generell netthets hadde blitt redusert som følge av fokuseringen på det .

I dag har jeg surfet litt på nett og av en eller annen grunn leste jeg også nedover et par kommentar felt, på flere ulike saker.  I min lille «håp for verden boble» hadde jeg håpet at netthets og netttroll hadde blitt sterkt redusert.  Men slik er det ikke!

Jeg vet ikke hva jeg skal si at jeg føler? Vemmelse, sjokk, tristhet, sinne, frustrasjon… Jeg vet i allefall at det ikke er snakk om gode følelser, som glede, harmoni og fryd, for å si det sånn.

Fra da jeg sluttet å lese kommentarfelt og frem til nå. Noe som kan være et års tid, har det faktisk nesten forverret seg. Jeg blir litt skremt.. ER det ikke noe som nytter?

Negativiteten og intensiteten i det som skrives har ikke blitt særlig mildere. Jeg surfet litt for å slappe av, men opplevde heller å bli stresset.

Jeg sier det oftere og oftere: DET ER IKKE RART DET ER KRIG I VERDEN!

-Det kriges daglig i kommentarfelt på nett, der ord og hat er våpen. Hadde kommentarfeltene vært fysiske slagmarker hadde det flytt mye blod.

Vet ikke om jeg er svett av feber eller den negative energien jeg har vært i kontakt med, etter å ha lest disse giftige kommentarene!

Det er så mye hat der ute. Hat til alt som er annerledes, Enten det er rase, kultur, tanker eller tro.  Det har imidlertid ikke tatt bort håpet mitt, håpet om at det en gang vil bli en forandring til det bedre. At respekt og aksept vil bli noe alle mennesker kan føle og integrere i sine egenskaper.

Jeg åpner vinduet for å få litt  luft og tenker at den bestemmelsen jeg tok for et års tid siden om ALDRI lese kommentarfelt, nok var en veldig god ide!

 

 

Vindu med utsikt
Vindu mot verden

 

 

 

 

2 comments

  1. det verste er at om man skriver en positiv kommentar om noe så risikerer man å bli kjefta huden full for at man ikke har samme meninger og synspunkter som disse nettrollene!
    hvor ble det av dette med at man ska ha respekt for hverandres meninger og synspunkter? virker som at nå gjelder regelen; kritiser andre og du må lenge leve i kommentarfeltene på nettet!
    og det beste av alt er jo at ingen trenger å vite hvem du er, passer godt for personer som ikke tør å stå frem med meningene sine!

    1. Ja det er akkurat slike ting jeg synes er så trist, Laila. Greit at det er ytringsfrihet, men hvor går grensen mellom ytringsfrihet og mobbing?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *