Indriel Body & Soul

Fra bloggen

Den store bokjakten – Hvordan gikk det?

I forrige uke arrangerte jeg den store bokjakten fra mandag til lørdag. Et gi-videre prosjekt som jeg ble inspirert til å sette igang. Jeg satt og grublet litt over hva jeg skulle gjøre med noen bøker som hadde minimale skader etter trykksverte på innsiden av permene. Bøker jeg ikke kunne selge. Jeg er miljøbevisst og liker ikke kaste brukbare ting.. Bøker er laget av papir og papir er døde trær…

Da kom ideen til meg.

Hvis du ikke hørte på Radio Trøndelag på mitt intervju der, eller ikke har hørt om bokjakten i det hele tatt..

-Så gikk den kort og godt ut på at jeg, hver dag, fra mandag til og med lørdag, skulle ta meg en tur ut her på Stjørdal, til steder jeg liker meg. Enten for å sitte ned med en kaffe, eller noe annet å drikke, gjerne spise også.

Der skulle jeg altså legge igjen boka mi Stemninger. Så skulle jeg poste på sosiale medier (Instagram og Facebook) Hint om hvor jeg var, og bilder av hvor boka lå. Da kunne noen enten dra å lete eller rett og slett bare finne boka tilfeldig. Jeg hadde skrevet en hilsen og instruksjoner i boka.

Finneren kunne sitte der og lese i boka, og la den ligge til neste finner, eller… Finneren kunne ta med seg boka, ha den en stund, kose seg med den for så, når det føltes riktig, gi den til noen de mente ville sette pris på boka. Slik ville mine dikt og bilder kanskje vandre litt og nå ukjente mennesker. Kanskje være til glede og kos. Jeg ba om å bli tagget i innleggene, om finnerne postet om funnet på Instagram, eller Facebook. introduserte disse hajstaggene:

#bokjakt #gividere #monica_evaldsdatter_dahlskjaer

Bokjakt dag 1.

Mandag dro jeg til et sted jeg synes er litt koselig. Peonhagen på Prestmoen. Der har de en fantastisk besøkshage og en liten selvbetjent kafè. Mange koselige steder å sitte ned.

Hintet: Her er hage i peonflor, her er fugler, fisk og kaniner med.. Stress ned.. Med en kaffe i blomstrende omgivelser:

Det regnet den dagen så jeg la boken under «tak» til høyre for fiskedammen… Hadde en hyggelig prat med eieren og tok meg en kopp kaffe. Flere besøkende kom da jeg dro. Håper noen fant boka 🙂

Bokjakt dag 2.

Tirsdag dro jeg til Eidum Gårdsbakeri. Hintet var: Hvor er dagens bok? Bakeglede på en gård… den er Ei dum….

De er jo kjente for sitt gode brød og sine deilige kanelsnurrer. Teen var for øvrig veldig god også…Jeg la boka fra meg på setet ved siden av der jeg satt.. Det kom en del folk innom, da jeg dro. Håper noen fant boka..

Bokjakt dag 3.

På onsdag dro jeg til DABA art cafe & eco, der spiste jeg lunch. De har så nydelig sunn og hjemmelaget mat. Salaten er himmelsk. Jeg la boken fra meg ved nabobordet. Hintet som ble lagt ut var:

Sunn mat og kunst til glede. du må hit for å se det. Jeg sier bare Jaba Da ba Dooooo…

( bildet lånt fra Dabas Facebookside)

Bokjakt dag 4.

Torsdag skulle jeg til Kiropraktor på Torgkvartalet og som jeg ofte gjør, satte jeg meg litt på Dromedar Kaffebar Der tok jeg meg en smootie og så på folkelivet. La ut et par bilder der man kunne se litt og gjette seg til resten…

Dagens hint var: Jeg liker ta en smoothie her… Det er ikke en kamel men en……

(Bildet lånt fra Torgkvartalets nettsider)

Bokjakt dag 5.

På fredag var det helt nydelig vær og da passet det å sitte ute…. Turen min gikk atter en gang til Torgkvartalet, denne gangen til Holm Bakeri og Spiseri

Dagens hint: Softis ute, så sentralt som det går an… Her selger de verdens beste sjokoladekake..

Jeg la boken i sofaen ved siden av der jeg satt og gikk videre. Det var massevis av folk. Hadde noen ærender og en time etter gikk jeg forbi igjen, og da var boka borte.

Jeg hadde ikke blitt tagget noen dager, og selv om jeg syntes det var kjempe artig å gjøre dette, og så fikk jeg kommet meg ut en tur hver dag, så var det en del jobb med hele kampanjen… Jeg tenkte med meg selv at kanskje ingen følger med? Kanskje er det bare jeg som synes dette er artig. Kanskje hadde jeg bombardert følgerne mine så mye med boka at de hadde gått lei? Responsen på innleggene var ikke slik jeg er vant til, for å si det sånn. Det er jo helt greit. Diktbøker er ikke for alle…. Og jeg forstår at det kan bli mye…Mange var likevel veldig positive, og sendte meg meldinger om hvor artig de syns dette var, men de bor langt unna og kunne ikke delta.

Bokjakt dag 6.

Lørdag ble siste dag av bokjakten. Jeg la ut en video om at i dag gikk turen «rakt åt skogen» eller rettere sagt til «helvetet….

Hint: Tenk at de har verdens beste Chai-latte og så mange gode kaker her i «helvetet» med bilde av nettopp den gode Chai-latten…..

Jeg dro til Hellsenteret og satt på Industrien. Det ble lunch med deilig kyllingsalat. Boka ble lagt på nabobordet. Det kom noen etterhvert og satte seg. Jeg sjekket ut den nye Normal butikken, og da jeg dro så jeg at et par til sto ved bordet og de hadde sett i boka…

Hvordan gikk det da?

Jeg synes det har vært en artig bokjakt. Selv om det var innimellom føltes litt som da jeg var liten og satt for meg selv og lekte…. Hadde jeg det gøy helt alene liksom?

Var det noen som deltok i denne artigheten? Jeg var jo også veldig spent på om finnerne ville være kjent med sosiale media, tagging osv… Det er jo ikke alle som er det, og det er jo greit, men da får jeg jo aldri vite om noen har funnet bøkene.

Til nå har jeg kun blitt tagget på Instagram av EN av bokfinnerne. Hun hadde funnet boka på Holms på Torgkvartalet på lørdag, lest den der, og skulle legge den et sted slik at noen andre kunne finne den 🙂 Det var veldig artig syns jeg. Det kan bety at noen hadde funnet den før henne, og lagt den igjen… Eller at ingen har våget røre den fordi de trodde den var gjenglemt… hehe… hvem vet? Nytter ikke være klarsynt i en sak som denne, man blir litt «snøblind» når det gjelder egne ting…hehehe..

Det har heller ikke vært noe å finne under de ulike «hasjtaggene» på Instagram heller…

Så svaret er helt ærlig at jeg ikke vet helt hvordan det har gått, om noen faktisk har jaktet, eller om noen har satt pris på bøkene de har funnet/ fått…I grunnen er det ikke så farlig.. Jeg har gitt og det føles fint.

Det viser det seg at den engelske forfatteren Donna Ashworth gjorde noe av det samme som mitt påfunn.., hun la alltid igjen en bok hun hadde skrevet, på ulike hotellrom hun overnattet på…For neste gjest å finne… To sjeler, nesten like tanker (uten sammenligning for øvrig)

-Håper uansett både hennes finnere og mine setter pris på boken de fikk, og at taggingene muligens kommer etterhvert 🙂

Uansett er det som sagt fint å gi, og min glede ligger i det. Jeg har gitt bort seks bøker som kanskje har gitt glede, som har blitt til noe i steden for å bli kastet.

Må si meg fornøyd med det 🙂

Ha en fin dag, med eller uten bok!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *