Indriel Body & Soul

Fra bloggen

Gullfunn på roadtrip; en skatt av et Antikvariat

Jeg er en sånn som liker å dra av gårde på roadtrips, gjerne sånn helt plutselig. Har jeg mulighet til det, kan jeg slippe alt og bare dra av gårde. Det kan være snakk om både lange og kortere turer. Dagsturer og overnattinger. Jeg kan dra helt alene eller sammen med noen. Mine to faste følgesvenner er min kjære webfreakpoet og min voksne datter. Jeg liker å kjøre bil og se meg om.

Må innrømme at vår, sommer og høst er da jeg synes det er finest. Men klare vinterkvelder med fullmåne og nordlys er ikke å forakte heller. Jeg pleier å stoppe på små finurlige plasser som er litt utenom det vanlige. Det kan være en liten brukthandel, en spesiell kafe, gallerier, antikvariat osv. Eller rett og slett for naturens egen skyld. Jeg drar ofte på «lykke og fromme» og stanser intuitivt hvis jeg finner et interessant sted eller et flott motiv å ta bilde av.

De beste stedene jeg drar til rundt her er; Røros, Tautra og Inderøy (Den gylne omvei) Alle tre stedene anbefales på det varmeste. Den gylne omvei har jeg kjørt tre ganger siden i sommer. Der får jeg alt; vakker natur, kultur og historie. Staumen er særlig idyllisk. Nesten som en sørlandspærle midt i Nord- Trøndelag.

Søndag var jeg og min webfreakpoet på en roadtrip til Inderøy. Det var litt sånn «business og pleasure» tur. Desember-ettermiddagen var vakker og klar. Solnedgangen og vinterlyset brakte de vakreste farger. Blått, turkist, rosa og gull. Helt nydelig. Stjernene kom frem og månen var nesten full. Så godt å bare dra av gårde og kose seg. vi har vært travle på hver vår kant min kjære og jeg så det var ekstra koselig å gjøre noe sammen. Men det var ikke alt; På denne turen fant jeg en skatt!

På Straumen, Inderøy ligger faktisk det koseligste og beste antikvariatet jeg noen gang har vært på. Jeg hadde lett etter stedet en gang før, men da visste jeg ikke hvor det var. Nå brakte turen vår oss rett dit.  Primstaven bokhandel og antikvariat ( trykk på linken) – merk dere dette navnet;  -Et eldorado for bokelskere. Et virkelig gullfunn!

Primstaven Antikvariat

Vertskapet var varme og imøtekommende mennesker som har en lidenskap for det de driver med. Det kjentes. Det var et trivelig møte. Her var det et glimrende utvalg av bøker. Spennende bøker som ikke er å oppdrive mange steder. Omhyggelig utvalgte titler. Her er det ikke snakk om å bare fylle hyllene med gamle bøker. Her er det kvalitet. Nøye delt inn i seksjoner, slik at det er lettere å finne bøkene etter de tema du søker. Lokalet er stort, romslig, men likevel koselig. Det finnes flere sittegrupper. Her kan du også få kjøpt kaffe/ te og brus og litt å bite i. Midt i lokalet står en skillevegg der det hang flere vakre bilder, en egen kunstutstilling. (salgsutstilling.)

 

Atmosfæren var upåklagelig. I tillegg selges det t-skjorter med runemotiv (veldig fine) røkelse og salvie, forskjellige tarot og englekort, en mengde cd`er og filmer.

Litt av dagens fangst

For en bokentusiast som meg, var det som jeg ble et barn som fikk slippe løs i en godteri-forretning. – Du verden som jeg koste meg. Slike ting som dette blir jeg aldri lei av.  Og selvfølgelig dro jeg ikke tomhendt derfra. Jeg fant to nye interessante venner, røkelse og åtte bøker jeg hadde hatt lyst på lenge. En film med foredrag av Bodvar Schjelderup ble det også. Jeg var helt i himmelrik. – For et sted!

Er du som meg, liker bøker og spesielle steder? Ta deg en tur innom der hvis du er på de kanter, eller rett og slett gjør det til en roadtrip og ta deg turen innom! -Det er det vel verd.

Ut over våren vil det bli arrangert ulike konserter, foredrag og kurs her også.

Bøkene er å få kjøpt også via Manumu nettbokhandel ( trykk på link)

 

 

 

 

 

Ha en fin dag!

Måtte du finne dine gleder og skatter på en dag som denne 🙂

 

En skatt
En skatt

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *