Indriel Body & Soul

Fra bloggen

Klarsyntjakten på kjærligheten

 

Livet er ikke mer moro og spennende enn man gjør det til. Så derfor kaster jeg meg uti det med begge beina i et helt nytt prosjekt:

Hva det dreier seg om? – Vel, nå skal du høre: hva med en klarsynt jakt på kjærligheten?! Kan jeg som klarsynt også bruke det jeg ellers vet og kan til å finne en perfekt match?

Nå som det er sesong for å jakte på kjærligheten, er det tusenvis av seere hver eneste uke som følger med på om de utvalgte bøndene som jakter på kjærligheten, virkelig vil lykkes..

Jeg har også sett program der unge norskamerikanere søker norsk kjæreste, Ungkaren sesong  17 er enda ferskt i minne, da det for ikke så lenge siden gikk på tv og Sean fant sin Cathrine. Nå for tiden er det en av hans avviste kvinner som har blitt ungkarskvinnen i egen serie og er så heldig å få en reise rundt i verden med en gruppe menn som mer eller mindre passende kjærestemateriale. Joda jeg har sett på, for jeg undrer meg på hvor mye som er ekte og om det er mulig å finne kjærligheten på en slik måte. Selv om disse to sistnevnte serier er veldig populære i USA så følger alle sesonger samme oppskrift: Drama, utrolige personligheter, sjausi, tårer, svik og at det kan se ut som om den håpefulle ungkar eller ungkarskvinne ikke vil få den de egentlig har falt for, vil de mislykkes helt.. men… det ender alltid med et lykkelig valg tross alt.

Sitter som oftest igjen med følelsen av at det ikke er helt ekte. Ikke mange av disse forholdene som oppstår slik, varer særlig lenge. I USA velges 25 stk for ungkaren/ ungkarskvinnen. De velges nok ut mest pga utseende og personlighet. Og de får være med på dater og gruppedater og velges vekk etterhvert. I Norge har vi Jakten på kjærligheten. Der får hver bonde utlevert alle brevene de får fra sine friere og skal velge ti stykker de vil møte. I slike frierbrev legger nok de fleste ved sine fineste bilder og skaper et veldig positivt bilde av seg selv. ( jada, det er min antagelse)

Men er det ikke det man gjør da? Også på sjekkesteder på internett kan det nok være slik. Mange nettsjekkere kan bli veldig overrasket når de møter sin drømmemann/ kvinne in real life. Fordi kartet ikke stemmer med terrenget på en måte. Men selvfølgelig vil det jo også være tilfeller der alt stemmer. Likevel tenker jeg at en slik utvelgelse blir litt sånn ” loddtrekning” på en måte. Kritiserer ikke måten det gjøres på. Det velges ti stykker til speeddater, der de ti skal bli til fem. De får møte hver frier i syv minutter der man er preget av stress og nerver  og førsteinntrykket blir nok det man står og faller på. Kan man virkelig finne ut om kjemien stemmer på syv minutter? – Joda hvis den virkelig er der kan den ikke la seg bortforklare. Tenker på meg selv at jeg vile nok trengt mer tid enn det om det ikke sa pang der og da. Ikke alle har personligheter som skinner og er upåvirket av nervøsitet og mange holder kanskje derfor endel tilbake. De fem utvalgte fra speeddaten blir med på en gruppedate og der velges fire friere som blir tatt med til bøndenes respektive bondegårder for å jobbe over en lav sko. Der de amerikanske sjekkeprogrammene er fulle av dramatikk og spektakulære romantiske dater og spennende reiser, er det norske programmet etter min mening nesten blottet for romantikk.  Jeg tenker at det virker mer som om det er jakten på en gårdsgutt/ jente enn kjærligheten.

Men når de har valgt sine fem får de jo tid til å bli  litt bedre kjent, iallefall når de har litt pause fra alt gårdsarbeidet. Jeg savner mer romantikk.. Hvorfor ikke ha en piknic på låven i høyet, istedet for at frierne gjør alt arbeidet i fjøsen, setter opp gjerder og kjører traktor?

Jeg undrer innimellom på om det bare er de kjærlighetshungrendes drømmer og lengsler som kan skape gnister innimellom konkurransen mellom rivalene og melkingen… Joda jeg vet det er bare min subjektive mening. Men jeg hadde nok personlig funnet det vanskelig å kjenne på romantiske følelser i en slik setting.  Men publikum ser på det og elsker det. Er den kjærligheten som man finner i en slik setting av det varige slaget? Jo det er noen par fra de ulike sesongene av disse sjekkeprogrammene både i USA og i Norge som faktisk fant kjærlighet og er sammen enda. Giftet seg og stiftet familie, så det går an.

Men de fleste bommer og må gi etter for skuffelsen etter kort tid.. hvorfor?  Kan man være sikker på  om man faktisk velger de riktige personene videre? –  Joda jeg vet at jeg overdriver kritikken min, men dere skjønner kanskje tankegangen min?  Når det er flere friere samtidig blir det jo en heller kunstig setting. Men likevel syns jeg det er artig  å se på. Det jeg tenker er at det er ikke bare å være kritisk, skal man ytre seg kritisk bør man jo ha noe konstruktivt å komme med også. Hva  mangler og hva kan gjøres bedre eller på en annen måte?

Joda jeg har hatt tanker rundt hva man kan gjøre. Flere sjekkesider på nett har personlighetstester og man kan se hvor mange prosents match man er i forhold til personlighet. Men det er ikke alltid det stemmer heller. For manger er ikke helt ærlige i det de svarer på.

– Kan man i det hele være sikker på noenting? ER dette den rette, ER jeg skikkelig forlsket, KAN jeg bli såret, VIL dette vare livet ut? Nei man kan ikke være sikker på noen ting. Men jeg synes det er flott at noen enda er villige til å ta sjansen. For den som intet våger, intet vinner. Det er en klisje, men det er også sant.

Jeg blir veldig ofte spurt om råd i forbindelse med forhold og jeg har spleiset og jeg har gitt førstehjelp og bidratt til å bedre kommunikasjon og reddet forhold som var i ferd med å havarere.  Jeg har veiledet i noen forholds spede begynnelse.. Og har ( uten å skryte) som oftest hatt rett. Uansett er det til syvende og sist opp til de mennesker som går inn i et kjærlighetsforhold hvordan de disponerer den gaven de har fått.

holde_handSå en dag kom jeg over en venn av meg sin statusoppdatering om det å ønske noen i livet sitt

Min venn er singel. Han er skilt og har vært singel en stund. Og jeg kan ikke for mitt bare liv forstå hvorfor han enda er singel. Han er veldig kjekk og er en likandes kar. Han er fornuftig og klok, varm og oppegående, snill, musikalsk og kreativ og… ja jeg kunne sakt så mye mye mer. Hvem liker ikke en som kan synge og spille? Han er som nevnt skilt og har tre  barn. Han har pedagogisk yrkesbakgrunn. Han er ferdig med tidligere forhold og er nå moden til å finne kvinnen i sitt liv. Jeg satt å funderte over hvorfor han enda var singel mens vi pratet på tlf og kunne egentlig ikke finne noen annen grunn enn at han ikke har gjort seg disponibel egentlig. DA kom inspirasjonen. Jeg hørte tittelen: – Da han møtte henne, og  det fødtes en idè der og da.

Jeg skulle lage et opplegg og se om jeg klarte å finne ham en kjæreste. Jeg føler den ideen jeg har fått har ligget å gjæret en stund pga tanker jeg har gjort meg ved å se på sjekkeprogram på tv og spesielt de tankene der jeg har tenkt på hvordan ville jeg ha gjort det? Nå var det bare så utrolig opplagt.

Jeg har da et stort nettverk, og de i dette nettverket har sine nettverk. Jeg har intuisjon, jeg har en del kunnskaper som kan brukes. hvorfor ikke kombinere dette og helgardere på en måte, og rett og slett se om det er mulig å koble ham sammen med den rette? Se om han kan finne kjærligheten på denne måten?

Jeg vet at de mest langvarige, lykkeligee forholdene er bygget på relasjoner der man passer sammen, ikke er for ulik og der ulikhetene utfyller hverandres. Det bør være en del felles interesser og preferanser.

Altså, jeg skal lage et prosjekt av det: En serie via bloggen min – Da han møtte henne!  Der jeg prøver meg som klarsynt/ intuitiv kirsten –giftekniv.

Nettverk, kontakter, fornuft og evner settes i sving, der jeg finner frem til fem aktuelle kvinner og i stedet for speeddating, skal datene være to skikkelige dater og ikke nok med det, datene skal være alenedater, med en og en kvinne om gangen. En date som han skal arrangere og en date som den utvalgte kvinnen skal invitere til. Da vil det bli god tid til å kjenne på samspill og kjemi og om dette er noe å bygge videre på. Det vil bli en date hvor hver av dem vil ha fordelen av å kjenne terrenget og være i kontroll selv. Hvordan det eksakt blir lagt opp til er ikke helt fastatt enda, men jeg har ideer som er inspirert av diverse programmer som Ungkaren, Jakten på kjærligheten o.l . Men bare mer jordnært og ekte.  Jeg ser idèene tar form og jeg gleder meg til å prøve noe helt nytt.

Monica gjør igjen noe hun aldri har gjort før men likevel sikkert kan 😉

Jeg skal også veilede partene underveis hvis det er ønskelig, i forhold til hva det er viktig å se etter, veledning i kommunikasjon osv. Dette kan bli artig og spennende. Du som melder din interesse må være villig til å la deg avbilde og intervjue og godta at noe av dette legges ut på bloggen min og evt. om det blir større etterhvert. ( lokalaviser, media) Muligens også skrive dagbok eller videodagbok underveis.

Det finnes så mange datingsider, er det ikke bare å prøve det da tenker du nok ? Vel noen datingsider har personlighetstester som gir en viss pekepinn på kompatibilitet, men det fungerer likevel ikke for alle. Hva om en klarsynt klarer å finne en sikker match? Det blir iallefall artig å prøve!

HAN var sporty nok til å hoppe i det og si ja til galskapen min, er DU ?

I værste fall blir det en spennende reise og noen koselige dater, i beste fall blir det kjærlighet.

Er du en singel kvinne bosatt i Vestfold/ Østlandet, eller er flyttbar  og er mellom 35 og 46, er ferdig med tidligere forhold og er på utkikk etter et varig forhold? Har du lyst å prøve noe nytt og spennende og anndeledes og kanskje også kjærligheten?

Følg med for flere detaljer og en fyldig presentasjon av min sjarmerende single venn iløpet av få dager

 

Blir DU med eller vet du noen som vil, tips tips tips videre for all del, dette blir BRA 🙂

lollipophearts

 

 

 

 

 

 

 

 

5 comments

  1. Åh dette høres spennende ut Monica 🙂 Har mer tro på dette enn noen annen form for datingsider, der det er mykje lureri og falske personer. Lykke til <3 Akkurat no skulle eg ønske eg bodde nær deg og kunne være med. God klem

    1. Hei Gunn 🙂
      Tusen takk for det! Ja jeg tror dette vil bli veldig spennende 🙂
      Den som har lyst å være med må bo nær min single venn på Østlandet, eller være flyttbar. Trenger ikke bo nær meg i Trøndelag:)

  2. Oiii så spennende 🙂 Har du en venn på min alder også nå som du hiver deg ut i Kirsten Giftekniv-rollen ? Men er jeg tøff nok…hmmm …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *