Indriel Body & Soul

Fra bloggen

Standing Rock og sanne drømmer

Jeg står i fellesskap og sympati med Standing Rock.  De Amerikanske indianernes kamp mot at en stor oljeledning legges over deres hellige land og vann i Dakota, eskalerer. Oljeledninger vil før eller siden alltid få lekkasjer og i dette tilfelle vil lekkasje ødelegge elven Missouri/Cannonball. Indianerne protesterer fredelig men blir møtt med batonger, tåregass, hunder og aggresjon fra politiet.

De amerikanske indianerne har blitt frarøvet sitt land, har omtrent blitt utslettet som folk og kultur. De lever i fattigdom og en nød som bare overgås av situasjonen på Haiti i dag. Dette skjer i verdens mektigste land. The land of the free….

 

 

 

 

 

Landet som er bygget opp på indianernes blod og ødeleggelse, der den amerikanske drømmen har utviklet seg til en «dans om gullkalven» der alt handler om å tjene mer og mer penger. Oljeselskapene bryr seg ikke om hensyn til hverken folk, natur eller dyr, bare de tjener sine penger og får fraktet sin olje. Norge har sterke interesser i denne oljeledningen gjennom Statoil og DNB.

Indianerne har reist seg i protest og jeg kjenner jeg er glad for at de står opp for seg selv og vil beskytte land og vann og miljø. De som har minst av alle i USA vet hva som er viktige verdier å ivareta og de prøver virkelig.

For en ukes tid siden hadde jeg en drøm. så klar, så virkelig!:

Jeg vandret i et landskap med mye gress og jeg ble fortalt i drømmen at dette landet kjente jeg, dette var mine forfedres land fikk jeg vite. Det var indiansk hellig land. Jeg følte ærefrykten med å stå på/ være på dette stedet og undret meg i drømmen, fordi jeg har ingen indianske forfedre. Husker jeg tenkte i drømmen at det måtte være snakk om forfedre fra et tidligere liv. Jeg har minner om å ha levd et relativt kort liv en gang som datter av Crazy Horse.

Mens jeg sto der i det litt brunsvidde gresset og kjente på min ærefrykt for jord og himmel og vann, så jeg plutselig en bison okse gresse litt bortenfor, jeg ble ikke redd men gikk mot den. Så dukket det opp en til, nesten som fra intet, så en til. Plutselig var det en enorm flokk med bison som hadde kommet fra tilsynelatende ingenting og de begynte å løpe mot meg .

Det dundret i jorden og da ble jeg redd. Jeg kom meg ikke unna. Sto som fastfrosset og så denne flokken komme mot meg. Jeg var sikker på at de ville trempe meg ned og jeg knep igjen øynene av skrekk. Alle de store dyrene løp forbi meg men ingen var borti meg. Jeg kjente bare lufttrykket da de passerte. De hadde med vilje ikke løpt meg ned, men tatt vare på meg. Da flokken hadde løpt forbi åpnet jeg øynene og visste at de hadde vist meg nåde og jeg så solen stige opp på himmelen.

 

Jeg er sanndrømt men forsto ikke da at denne drømmen var en slik sann drøm. Jeg lurte på hva drømmen skulle bety men fant ikke noe godt svar før i dag. Leste nyhetssaker om at Indianerne ved Standing Rock hadde bedt TATANKA om å hjelpe dem å være sterke, tåregass og våpen ble brukt mot dem. Og plutselig kommer en stor flokk ville bison på omtrent 1000 dyr til stedet der de protesterer. Til vill jubel og gledesutbrudd. For dem alle, er dette et tegn på at de får hjelp fra skaperen.

 

Vill Bøffelflokk ved Standing Rock
Bildet lånt av Bill McKibben fra Twitter

 

 

Nå forstår jeg hva jeg drømte, jeg drømte denne hendelsen. Det gir meg håp for Indianernes sak, men også for verdens fremtid.

Jeg er en som tror på tegn som dette. Indiarnene ber den hellige bison Tatanka om hjelp og en stor flokk kommer til stedet. Moder jord, naturen og dyrene har sitt eget språk og intelligens. All ubalanse vil på en eller annen måte rettes opp. Det tror jeg skjer nå. Dette er et av mange tegn som jeg tror vil vise oss at prosessen er i gang. Jeg håper og tror at verden går mot en tid der vi begynner å ta vare på natur og dyr og hverandre. At vi forstår at hvis alle trær blir borte, alle dyr er døde og alt vann er forgiftet, da vil også vi mennesker dø ut. For vi kan ikke spise penger, puste uten luft eller leve uten rent vann.

 

 

 

 

 

 

images

 

 

 

 

 

 

 

2 comments

    1. Tusen takk <3 Så fantastisk det måtte vært å være der. Hadde jeg hatt muligheten ville jeg dratt jeg også <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *