Indriel Body & Soul

Fra bloggen

Tema: Jording

Long time no see, eller no read i dette tilfellet.

For meg har det ikke skortet på emner å skrive om men mer mangel på energi til å velge ut ett å starte med. Når jeg har tusen ideer og tanker så blir det vanskelig å ta tak i en og bare begynne. Valg når jeg er sliten, forekommer meg vanskelig. Jo flere tv kanaler jeg kan zappe meg igjennom, jo flere bøker i hylla, jo flere ideer… ja da blir jeg ofte passifisert. ”Jeg ser ikke skogen for bare trær.” Og det blir ikke noe av noe. Jada jeg kan skylde på ascendanten i vekten… men jeg skylder heller på nivå av vitalenergi. For uten nok energi vet jeg ikke hva jeg skal velge.. Har liksom ikke noe filter.squirrel-304021_640

Har vært opptatt av å gå i dybden av  hva det virkelig vil si at alt består av vibrasjoner og energi, hva vil det si for oss mennesker. Alt henger sammen og påvirkes gjensidig. Hvor viktig det er med naturlig mat og vann, og sol, slik at vi kommer i kontakt med de riktige vibrasjoner. Det snakkes om i kanaliseringene hvor viktig det er med en balanse i alle ting. At jording er viktig. Joda jeg har nikket og sakt meg enig for alt dette vet jeg jo…. Men har vel egentlig ikke forstått rekkevidden av det, altså det store bildet. Mange har vært opptatt av å gå barføtt og jeg har nikket og vært helt med, men har liksom ikke omsatt viten til forståelsen for hvor viktig dette er for MEG! Jeg har bare fortsatt jevnt og trutt med hverdagen uten de helt store forandringer.

Har hatt noen utfordrende men veldig interessante måneder. Stadig mer av det jeg funderer over, blir tydelig.  jeg går i dybden og opplever virkelig å integrere mer forståelse på forskjellige områder. Det gjør at hele perspektivet mitt forandres og det er spennede å erfare og observere på en gang. Jeg har planer om å skrive om en del av tankene mine om alt dette i tiden som kommer, vi får se hvordan det utfolder seg.

Men i dag visste jeg hva jeg skulle skrive om:  Nemlig jording.

Joda som healer, kursholder og medium er jording alltid på programmet. Både i øvelser og i meddelelser. Klart jording er viktig. Alle spirituelle og alternativt tenkende mennesker vet jo det. Jeg også…Men…

I mange år har jeg erfart hva som fungerer og hva som ikke fungerer for meg. Når det gjelder mat, drikke, omgivelser osv. Jeg har gjort jordingsøvelser når jeg jobber, men så stopper det der, har ikke utforsket mere, for det var jo liksom i boks…

Joda det virker å jobbe bevisst med energiene i seg selv. Men jeg må erkjenne at når man står inne i et hus over bakken så er man jo ikke egentlig i kontakt med jorden. Jo høyere opp i etg man bor og jo mer lineoleum man har på gulvene, jo fjernere fra jorden er man. De fleste bor i hus av materialer som ikke leder elektoner fra jorden særlig godt.

Her på Hell har det vært svært mildt i dag, vårlig og bart, solen har strålt hele dagen. Jeg gikk ut på verandaen for å kjenne på luften, som en brunbjørn som begynner å våkne og lurer seg ut av hiet. Jo jeg går i hi om vinteren, sånn er det med helsa. Jeg var barbeint og fikk helt plutselig en helt uimotståelig trang til å løpe ut på plenen for å kjenne gresset under beina. MEN da slo fornuften inn og jeg hørte den snerpete litt knirkende fornuftige stemmen fra min indre kritiker si, med en misfornøyd gjeip: ” Er du helt sprø da Monica?. Det er jo tross alt bare 9 varmegrader og såvidt blitt mars, har du tenkt å bli syk eller???” Ekkoet fra og bilder av barndommens formaninger raste forbi mitt indre øye. Der mamma med pekefingeren fortalte om lungebetennelse og blærekatarr og det som verre var, hvis jeg som barn ikke kunne vente med å løpe ut barbeint, eller gå ut uten lue, votter og jakke når jeg hadde lyst til det. Jeg snudde meg slukøret og var på vei til å gå inn igjen. Jeg kunne kjenne mitt indre barns skuffelse av å ikke kunne få gjøre det som jeg verket så indelig etter, fordi det var jo ikke lov…. Idet jeg tok tak i dørhåndtaket for å lukke meg inn i den varme stua, der jeg ville unngå alle vårens skremmende sykdommer, akkurat DA gjorde dette frihetselskende barnet i meg opprør. Jeg snudde på hælen og løp ned trappen og ned på plenen. Jeg lukket ørene og overhørte den indre kritikers snerpede fornuft som ropte ut i forskrekkelse: ” Hva er det du gjør, har du blitt gal?? Monica ta nå på ullsokker i det minste!”

Men jeg ville ikke høre, barnet i meg lo og jublet der jeg løp barbeint ut på den kalde plenen i solskinnet og med ett følte jeg hvordan noe fantastisk strømmet igjennom meg. Joda det var det indre barnets elleville glede over sin autonomi, men også noe annet. Og det var da jeg kjente det igjen. Etter en lang vinter med mye innesitting var jeg plutselig i kontakt med det vi alle mennesker trenger : Naturen. Gresset og jorden under beina, den friske luften omkring meg og solens varme stråler som skinte på meg. Og jeg kjente denne vidunderlige energien strømme gjennom meg. Det var som om en skikkelig tung byrde ble løftet vekk og det i meg som gjør meg levende, våknet og tok tilbake sin rettmessige plass. Jeg var ikke lengre noen sovende bjørn i hi, jeg var levende. For en glede, for en opplevelse.brown-bear-350311_640

Jeg hadde nesten glemt følelsen. Og akkurat da, i det sekundet slo det ned i meg en masse informasjon. Det kom så mye informasjon på en gang at det er umulig for meg å formidle alt. Noe må ligge til det er modent men den virkelige betydningen av jording var det ingen tvil om. Jeg så meg selv som et tre. Og forsto at vi mennesker er ikke svært anderledes enn trær, selv om vi gjerne tror det og lever som om vi ikke var avhengig av naturen i det hele tatt. Skal vi overleve som rase må vi ikke fjerne oss fra naturen, vi må tilbake til den. Og det sto helt klart for meg at jorden alltid vil bestå. Det vil aldri bli noen jordens undergang. Men menneskehetens overlevelse kommer helt an på hva vi selv gjør. Jorden kan regenerere seg selv og kanskje er jordkloden til syvende og sist ikke tjent med mennesker som ødelegger og forgifter den? Jorden er høyst levende og har sin egen intelligens, slik som universet i seg selv har det. Hvert tre, hver plante, hvert dyr, Alt i naturen har en naturlig plass og rytme og henger sammen og vi er alle gjensidig avhengig av å leve ipakt med hverandre, naturlovene og alt som lever.

Vi mennesker fjerner oss mer og mer fra dette naturlige. Vi tror at vi kan bestemme, trosse naturlovene og dra vår egen retning, uavhengig av alt. Vi har glemt det vi visste før og som urbefolkninger vet. Vi i den moderne verden må våkne før det er for sent for oss. Har vi ikke sett hvor små vi mennesker er når vi blir utsatt for en syklon, jordskjelv,vulkanutbrudd eller en tzunami f eks. Det hjelper ikke med droner og storpolitikk da. Vi mennesker er like vergeløse ovenfor naturkatastrofer og ekstremvær som vi er avhengig av jorden for å leve og være friske.

Jeg vet at det jeg sier ikke er noe nytt. At oppegående mennesker vet dette. Slik som jeg også har visst det. Men i dag SÅ jeg det. FORSTO hva det virkelig innebærer.

Et tre trenger å feste sine røtter i jorden for å få næring, et tre trenger sol for fotosyntesen. Vi mennesker trenger å være i kontakt med jorden for å få den riktige vibrasjonene eller vi kan også kalle det den elektriske ladningen. På jordoverflaten er det et overskudd av elektroner. Ved jordkontakt strømmer disse inn i kroppen, og kroppen får samme energinivå eller elektriske potensial som jorden. Mennesket hadde i tidligere tider kontakt med underlaget eller brukte sko av materialer som leder godt, slik som skinn. Skinn er en god halvleder og leder enda bedre hvis det impregneres med salter og svette, som det naturlig gjør ved bruk. Vi sov på jorden, hadde jordgulv og arbeidet med jorden.

Det er vist vitenskapelig at elektroner beveger seg fra jorden og inn i kroppen, og vice versa når kroppen er jordet. Vi påvirkes altså gjensidig og effekten er tilstrekkelig til å opprettholde kroppen i samme negativt ladede elektriske potensial som jorden. Slik renses og fornyes man. Dessuten er det vist at ulike typer jordtilkoblinger reduserer elektromagnetiske felter på kroppen , og at en jordet kropp i praksis er skjermet fra uheldig elektromagnetisk påvirkning . Det er spesielt viktig i dag hvor vi utsettes for stråling hvor vi enn befinner oss, i disse trådløse nettverks tidsalder.

Vi mennesker fjerner oss mer og mer fra det som er ment og hva som er naturlig for oss. De fleste har skotøy med såler av plast og andre materialer som hindrer jording. Vi går mest på asfalt som hindrer jording og tilbringer det meste av tiden innendørs der de fleste gulv består av materialer som hindrer jording.

Som barn elsket jeg når jeg kunne sparke av skoene og være barbeint. I dag forsto jeg at den kriblende jublende gleden jeg da kjente, faktisk var følelsen av energien jeg var koblet til og som strømmet med alt sitt velvære, igjennom meg. Følelsen kan sammenlignet med kjærlighet. Det føltes som om jordens kjærlighet strømmet igjennom meg der jeg sto på den kalde plenen.

Så husket jeg den andektige følelsen jeg kan få noen ganger når jeg sitter eller legger meg ned rett på gresset eller står eller sitter inntil et stort tre. Det har faktisk vært min medisin når jeg har hatt det som tyngst. Da har alltid fått en overveldende trang til å gå ut, være i naturen, legge meg ned på marken eller stå tett inntil et stort tre. Jeg har jo kjent på forandringen som da trer inn. Et mirakel i seg selv. Som om hele meg blir restartet. Jeg har likevel egentlig ikke tenkt over hvorfor, annet enn at det er sunt å være i naturen og godt klemme et tre.

I den forbindelse benytter anledningen til å komme ut av treskapet: – Jeg har vært treklemmer i mange år. Sånn nå er det sakt. Jeg klemmer trær!

Min indre kritiker gapskratter, slik som noen som leser dette unektelig også vil gjøre. Det får da være måte på rar liksom! – Men den som ler sist ler best….       stay-cool-and-hug-a-tree

på Ladestien i Trondheim er det masse herlige store trær som jeg noen ganger ikke klarer la være å klemme. Noen ganger har det vært til min datters store fortvilelse. For hun har vært turkamerat ved mange anledninger. Joda klart jeg har overdrevet litt for å erte henne, for hun synes det er dritflaut å gå tur med en mor som plutselig står i heftig omfavnelse med et tre…. og det forstår jeg, men nettopp derfor er det morsomt å spøke med det.

På Ladestien er det vakkert, men der er man dessverre svært sjelden alene. Jeg er ikke rarere enn at jeg forstår både hvordan det kan se ut og oppfattes av utenforstående, når noen står å klemmer et tre. Jeg har selvironi og humoristisk sans selv om jeg erter min datter med treklemmingen min, så er jeg altså ganske diskret i min praksis.- Jeg står selvfølgelig ikke slik og omfavner trær heftig i all offentlighet…

Jeg lener meg med ryggen inntil eller setter meg med ryggen inntil et tre. Det har samme virkning. For forbipasserende, vil det se ut som om jeg bare tar meg en liten pause. De vil nok ikke engang løfte et øyenbryn, om de i det heletatt legger merke til meg, der jeg står eller sitter inntil et tre. Man kan da lene seg inntil både trær og vegger uten at det er noe ”galt” i det.. heldigvis! Man trenger litt støtte innimellom. Joda noen vil nok spørre hvorfor jeg bryr meg, og for min egen del har det ikke noe å si, jeg bryr meg ikke, men andre bryr seg som oftest og jeg har aldri følt noen trang til å demonstrere noe ovenfor andre og liker anonymiteten og freden det gir meg å være diskret.

Jeg har alltid hatt en sensitivitet for energi og for meg er alle slags energier svært følbare. Kan kjenne hvilken energi de ulike trærne har og jeg kjenner kjærligheten i energiutvekslingen som skjer. MEN når jeg er avskåret fra energien over tid, som på vinteren eller perioder med sykdom, så er det som om jeg glemmer jeg det på en måte…

Da begynner jeg å manøvrere i det daglige og tror at jeg lever et vanlig liv, uten tanke for hvor viktig det er å ha en jordforbindelse. Men i dag forsto jeg virkelig hvor avhengig jeg er av denne kontakten. Nå forsto jeg hvorfor jeg alltid er i bedre form på vår, sommer og tidlig høst. Joda det er fordi det er mer lys og sol og varmere, men helt klart også fordi jeg er mere ute og i kontakt med naturen. Det er vitenskapelig bevist at jording har god innvirkning på helsen.

Det er ikke det at jeg ikke har visst noe av dette men i dag opplevde jeg åpenbaringen av å virkelig forstå og se rekkevidden av det hele. Hvor viktig det var for meg. Man kan si at jeg våknet i dag. Veien til helse er muligens ikke så lang og vanskelig som jeg har trodd. For hva har egentlig manglet de siste årene i mitt liv? – NOK NATUR!brandenburg-50492_640

Har i lengre tid vært veldig opptatt av vibrasjoner og energi. Og jeg ser at jo mer kunstig vi mennesker lever, jo lengre vekk fra oss selv kommer vi. Jeg bodde nært naturen tidligere og var daglig i kontakt med den ved å gå turer i skogen. Så flyttet jeg til en stor by, i en bygård i øverste etasje. Fuglekvitteret og suset fra vannet og skogen ble erstattet med trafikkstøy og støyende naboer. Solen som flommet inn igjennom vinduene og utsikten til hav og fjell ble erstattet med litt dagslys gjennom persienner som skulle hindre innsikt for naboene og utsikten; en firefelts vei og bygårder. Det var aldri stille og min daglige kontakt med naturen ble erstattet med en liten tur i ny og ne. Det var ikke bare å ta sko på å gå rett i naturen. Nå måtte det planlegging til for enhver naturopplevelse, det var et stykke å dra og da var det heller ikke snakk om stille uberørt natur, men en tursti med hundrevis av andre turgåere og syklister.

Jeg erfarte at det hadde katastrofale innvirkninger på meg. Jeg ble gradvis mye sykere. Prøvde å finne alle slags årsaker til hvorfor. Men at svaret kunne være så enkelt som for lite natur og jordkontakt, det tenkte jeg ikke på. Jeg så på ulike momenter som påvirket og tenkte ikke mer over det annet enn at jeg visste jeg måtte flytte mer ut på landet igjen. Jeg sier ikke at alle er som meg. at man blir sykere av å bo i by. Men tror nok at jo mer man fjerner seg fra en daglig dose natur, jo mer press legger man på sin egen helse. Jeg har ikke gått barbeint på flere år. Men det skal det nå bli en forandring på fremover.

Før i tiden var ungene ute og lekte, de gravde i jorden, klatret og var i bevegelse og fikk god grovmotorisk trening og sirkulasjon. Sirkulasjonssystemet er superviktig, mye viktigere enn man tenker over. God blodsirkulasjon vil være viktig for jordingen men også for å få oksygen og næringstoffer rundt til cellene. Når man går barbeint vil man få den optimale bevegelsen i beina og venepumpen i leggene, dermed en bedret blodsirkulasjon. Nå for tiden er ungene mer og mer inne både hjemme og i barnehager og skoler. De fjernes dermed mer fra naturen. De fleste ungene går i barnehager og skoler/ SFO og uteområdene er ikke bestandig gode med tanke på nærhet til naturen. Heldigvis er det mange friluftsbarnehager og det ser ut til at det kan bli flere. Heldigvis er det mange foreldre som tar med ungene på friluftsliv, selv om trenden mer og mer heller mot å sitte stille inne og se på, spille tv spill eller sitte på pc. Hvilke følger vil det få med tiden? Jeg håper at så mange barn som mulig får være i kontakt med naturen.boy-477013_640

 


Vi ser fler og flere helseplager i stadig yngre alder. Flere og flere unge får problemer med helsa og psyken. Det er gjennomført flere vitenskapelige undersøkelser om den effekten jording har på helsen og det viser helt klart at jording fører til bedring av helsen på mange områder.

 

Det er vist at jording påvirker en rekke fysiologiske prosesser både under hvile om natten og ved fysisk aktivitet om dagen. Kliniske studier, mange av dem randomiserte og med bruk av narrejording, har vist gunstige effekter på søvnvansker, muskelsmerter, kortisolutskilling og inflammasjon. Men jeg vil holde en knapp på så naturlig jording som mulig, og at narrejording, som jordingslaken osv kan være en erstatning på vinteren f,eks. Eller for mennesker i byer som ikke kommer seg så mye ut.

I en studie med 60 testpersoner, alle med søvnproblemer og smerter i ledd og muskler, viste at jordet soving om nettene ga kortere innsovningstid, bedre søvnkvalitet, mindre muskelstivhet og mindre smerter i ledd og muskler. De var også mer opplagte om morgenen og rapporterte om bedre helse og velvære. I en annen studie ble det registrert rask reduksjon i kroppens stressnivåer, mindre muskelspenninger og mer normal balanse i det autonome nervesystemet hos testpersoner som var jordet med lapper i fotsålene . I en tredje studie der deltakerne sov i jordet tilstand om nettene i åtte uker, endret kortisolutskillingen seg slik at den ble mer i samsvar med testpersonenes naturlige rytme. Deltakerne rapporterte om bedret søvn, mindre smerter og stress, og de fleste følte seg mer uthvilte og opplagte om morgenen .

I en annen studie ble et viktig akupunkturpunkt i fremre delen av foten jordet for å simulere bare bein på bakken . Jordingen så ut til å redusere inflammasjon og ga økt energi i indre organer. Jording ser også ut til å dempe muskelstølhet og å gi mindre inflammatorisk reaksjon etter trening . Idrettsutøvere har rapportert at de kan trene mer, at de blir raskere restituert etter trening, at risikoen for skader går ned, og at de kommer seg raskere etter operasjoner og skader ved bruk av jording . Det er også påvist at dyr har et lignende punktet i potene, så jording er også viktig for dyr. Tenker da på kjærledyr som innekatter osv…hmmmm….

I en studie der friske personer ble plassert i en komfortabel, tilbakelent stol med elektroder i håndflater og under fotsåler, gikk hudens ledningsevne ned ved jording og økte igjen når jordingen ble fjernet.

Det optimale for mennesket kan dermed synes å være; at man har en fri flyt av elektoner fra jorden til kroppen. Når man jorder seg regelmessig ved å la kroppens hud komme i fysisk kontakt med jorden vil det ha en antioksydantisk virkning og dermed bidra til å stoppe frie radikaler og deres ødeleggende adferd. Jorden forsyner oss altså med tonnevis av gratis elektroner som gir oss verdifull energi. Jeg ser denne energien som vår vitalenergi. Vil skrive mer om vitalenergi i en kommende artikkel.

Som healer er jeg ikke ukjent med hvordan man kan tilføre kroppen denne verdifulle energien. At man kan koble seg til en kilde av slik energi og så virke som en transformator og tilføre denne livsenergien til andre. Jorden selv kan vise seg å være den største healer. Kanskje er den beste måten å koble seg til jorden selv for å få healing? Gratis er det også. Kan det virkelig være så enkelt? Jeg tror uansett at det er helt vesentlig for en healer å hente og fornye sin egen energi direkte fra jorden for å kunne bevare seg selv i sitt virke. Og jeg innser at det å ta en jordingsøvelse på kontoret ikke er nok i lengden… Iallefall kjenner jeg at for meg er det slik. JEG trenger faktisk være i fysisk kontakt med jorden.

Jeg ble oppløftet av denne opplevelsen min i dag. Som sakt ikke noe nytt eller noe jeg ikke var klar over men det hele ble så mye tydeligere og klarere. Jeg så ikke bare deler men så på en måte det hele bildet. Jeg begynte da å undersøke en del på nett da jeg kom inn igjen.

Så kom jeg plutselig på at jeg for fire år siden kjøpte et jordingslaken, bare på intuisjon, uten helt å forstå hvorfor, ( fåes HER) jeg bare følte at jeg skulle ha det. Det virket jo, men så flyttet vi og jeg trodde jeg bare var påvirket av støy så det ikke vært i bruk på lenge. feet-586957_640Jeg skal jammen ta det frem igjen og bruke det frem til sommeren. Jeg skal finne meg sko med naturlige materialer og jeg skal gå mer barbeint og være mer i direkte kontakt med jorden. Jeg skal ligge mere ute på gresset og ikke bare sitte på en platting og veranda. Jeg skal gå mer barbeint i strandkanten.

Jeg oppforder deg til å ta av deg sko og koble deg til jorden fordi:

 1. Klarner tanker og bevissthet
  Når du går barbeint blir du automatisk mer forsiktig når du tråkker ned og unngår skarpe steiner, kvister, torner o.l. Man dras inn i nået og øver opp bevisstheten og tilstedeværelsen. Man blir mer tilstede og det roer ned den konstante indre «skravlingen» og klarner tankene dine. Mindfullness er i skuddet for tiden og det å gå barbeint er rett og slett en måte å bli mer mindfull på.
 2.  Gratis fot massasje / yoga
  Å gå barbeint styrker muskler, sener og leddbånd i føtter, ankler og legger. Dette bidrar til en mer riktig belastning og kan hindre skader i knær og ryggproblemer. I tillegg bidrar det til en mer oppreist holdning, og det gir bedre balanse. Når du går barbeint går du rett og slett mer naturlig.
  3. Gratis Refleksologi/ Fotsone terapi.
  Under fotbladet finnes det reflekspunkter til hver eneste del av kroppen din. Hver liten stein og barnål du tråkker på når du går barbent bidrar til å stimulere alle disse små punktene. Hvis det gjør vondt til å begynne med, spesielt i bestemte områder, betyr dette at føttene trenger stimuleringen de får ved å være barbent. Over tid vil disse problemområdene forsvinne, noe som kan redusere syptomer og gi bedre helse.

4. Reduser Angst og depresjon

I henhold til Refleksolog og Reikilærer Stephanie Slon i Grande Prairie, Alberta, USA vil det å gå barbent på f.eks gress bidra til å redusere angst og depresjon med 62 prosent . Det øker også nivået av endorfiner. Nettop fordi jordingen er så viktig for vårt velvære

5. Gir en god natts søvn.

I antikken mente at det å gå barbent i gresset var den beste kur for søvnløshet, og mange mennesker sverger fortsatt ved det i dag. Vitenskapelige artikler referert til i boka Earthing viser til at regelemessig jording som f.eks å gå barfot eller benytte jordingsprodukter gir bedre søvn

6. Jording

Vi mennesker består av om lag 70 prosent vann, noe som er flott for å lede elektrisitet. Jorden har en negativ ionisk ladning. Å gå barfot på jorden kobler oss til denne ladningen. Negative Ioner har vist seg å avgifte, dempe og redusere betennelse, synkronisere våre interne klokker, hormonelle sykluser og fysiologiske rytmer. De beste stedene å få negative ioner gjennom føttene dine er ved vannet fordi virkningen forsterkes. Alle vet hvor godt det føles å gå barbent på stranden.

7. Tilbake til det som teller – back to nature
Å gå barbeint utendørs handler ikke bare om føttene, men om resten av deg også. Du får kontakt med Moder Jord og alt rundt deg. Du blir mer oppmerksom på omgivelsene rundt deg  som f.eks det å kjenne solen i ansiktet ditt, høre vinden i trærne, høre fuglene kvittre. Det er enklere å koble seg til sin indre visdom eller en høyere makt når du er i kontakt med naturen, det er lettere å sette ting i perspektiv og få fred i sinnet. Og ikke minst finne tilbake til deg selv.

For deg som ikke vil gå helt barbeint alltid, så velg skotøy i naturlige materialer som f eks tre, lær, ull, skinn og naturlig gummi . Gå på gress, grus og stier, unngå asfalt

Min indre kritiker kan bare tie stille, din også for den saks skyld. Jording er ikke noe nytt fenomen, vi er bare i ferd med å gjenoppdage noe vesentlig for vår menneskelige eksistens. Jeg skal iallefall vifte mer med bare tær.

Mitt mål fremover er å spise så rent som mulig, jorde meg mer og være mer i naturlig sollys. Jeg skal ta det som et eksperiment. Rapport om virkningen kommer etterhvert.  -Vil du finne ut mer om fenomenet Jording? Er du hindret av sykdom eller bor du slik til at du ikke kan være så mye i kontakt med jorden? Produkter til jording kan kjøpes her ( trykk på fremhevet ord)

For mer informasjon, ta en titt på disse:

 

https://www.youtube.com/watch?v=f_stX1W4oI0

2 comments

 1. YES YES YES!!!!!!!

  Etter en tur i skogen er jeg fornyet, uansett form før jeg går ut. Er blitt «avhengig», og det er jeg glad for. Får klaustrofobiske følelser om jeg er for mange dager uten en tur i skogen:)

  1. ja og har du i tillegg hudkontakt med jorden blir effekten enda større .
   🙂
   en halvtime til en time har medisinsk virkning

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *