Indriel Body & Soul

Fra bloggen

Utmattelse

Klientpause og andre pauser…. atter en gang.

Klientpause…..Det er trist for meg å måtte stikke fingeren i jorda og innse ting. Spesielt når det gjelder ting jeg planlegger, men ikke klarer. Det er vanskelig å godta at jeg bukker under for kronisk sykdom innimellom. Kronisk sykdom er sånn dessverre… Tar ingen hensyn hverken til hva jeg vil, eller måtte ønske. Frustrerende å ikke ha full kontroll. Det er også fryktelig vanskelig for meg å innrømme at ting ikke er tipp-topp. Men nå er det sånn, det kan ikke skjules. Det er som det er..

-Jeg ser meg nødt til å ta klientpause.

Det er ikke første gangen jeg må skrinlegge, utsette eller legge prosjekter på is. Kan heller ikke love at det blir siste gang..

Først vil jeg si til dem som endelig hadde fått time, bare for å få timene avlyst før operasjonen min, og til dere som har ventet lenge. Jeg er veldig lei meg for det, og for at dere faktisk må vente enda lengre….

De planlagte to ukene etter operasjonen, var ikke nok pause for meg. Jeg er ikke i form. Da er det bare en ting å gjøre. Jeg må ta en lang nok pause. Jeg setter min ære i ære i å gjøre så godt som mulig. Gi en så god tjeneste som mulig. Det vet dere. Det som stopper meg nå er utmattelse, søvnforstyrrelser og smerter. Jeg liker ikke ramse opp diagnoser, men kan si det sånn, at formen min er så dårlig for tiden at jeg må ta vare på meg selv.

Det siste året har vært variabelt når det gjelder helsen min, jeg har måttet prioritere og forsake på privaten. Jeg har heller ikke klart å ta klienter samtidig som jeg har gått kurs og/ eller skrevet. Noen ganger har jeg måttet spørre meg selv om hva jeg holder på med.. Fordi jeg har drevet rovdrift på meg selv, langt over evne. Saken er den, at jeg sjelden «har hodet helt over vann, helsemessig…»

Til og med en operasjon har jeg skjøvet fremfor meg, til jeg fikk valget om å ta den eller begynne hele prosessen på nytt.. Da måtte jeg. Optimistisk så jeg for meg to uker rekonvalesens, og planla at de to ukene skulle jeg gjøre ferdig et webkurs om kompleks PTSD og traumebehandling, og kanskje skrive litt. Det skulle vise seg at det kunne jeg bare glemme…

Jeg vet ikke hva det er som har slått meg helt ut, om det er en normal svinging i sykdom, om det er postoperativ tretthet, eller om det er PEM ( trykk på link for informasjon)

Jeg er for tiden utmattet og stort sett sengeliggende. Det har jeg vært i snart en måned nå. Anstrengelse- utløst utmattelse som følge av ME er dessverre min største utfordring, min nemesis.. Heldigvis er jeg som regel flink til å manøvrere og fordele energien min.

Når jeg tar klientpause nå, er det ikke for at evnene mine er ute av drift, men for at jeg er det.

Det er heldigvis enkelte dager, og noen timer andre dager, da jeg fungerer helt fint. Jeg er optimistisk og tar klientpause ut februar i første omgang, så får vi se.

Det har blitt veldig populært at jeg trekker kort og runer på facebooksiden min Indriel Body & Soul ( trykk her) Noe jeg selv også synes er artig å gjøre. Det vil jeg uansett fortsette med en gang i uken fremover. ( ingen fast dag, men dager jeg kjenner at det er greit)

Ventelisten på kanaliseringstimer er lang nå og jeg deler kun ut timer fra listen når jeg kan. Det kan synes urettferdig å måtte stå på venteliste og vente så lenge på time til kanalisering, men sånn må det være, dessverre. Andre timer kan fås raskere, så fremt jeg ikke har klientpause. Fordi jeg blir mindre sliten av det.

De populære nye prosjektene mine: Satsang og kurs i Intuitiv skriving ble det stor etterspørsel etter, men der har jeg også måttet sette bremsen på. Det er satt opp i Harstad i begynnelsen av april. Ellers har jeg ikke planlagt eller takket ja til andre steder foreløpig. Forhåpentligvis vil det endre seg ut over våren.

Når det gjelder skriveprosjektet mitt, trilogien jeg skriver på, har den også dessverre måttet lide pga helsa mi. Det sitter langt inne å innrømme det, men det prosjektet har ligget på is i snart et år. Der har jeg bare måttet bite i meg, og erkjenne at også det må ta den tiden det tar. Klart jeg synes det er fryktelig synd. Har bestemt meg for å skrive ferdig alle tre bøkene, før jeg gjør mer med det.

Sånn er livet, det går opp og det går ned, og ikke alltid slik man vil og ønsker. Det er virkeligheten min akkurat nå. I stedet for å la det bli en stressfaktor at mange venter på time og venter lenge, må jeg bare forsone meg med at sånn er det. Bare stole på at det jeg gjør og gir, er verdifullt nok til at mine trofaste følgere og faste klienter ikke gir meg opp.. -Og at nye klienter har tålmodighet.

Jeg har tatt pauser før og kommet sterkt tilbake. Det er jeg sikker på at jeg også denne gangen vil gjøre.

Til slutt vil jeg informere om at jeg dessverre har hatt problem med kontakskjema på nettsiden min en stund. Det viser seg at jeg har fått mailene, men svarene mine har ikke kommet frem. Feilen er nå rettet på og var en serverfeil i systemet.

-Så har du sendt melding til meg via nettsiden her, og ikke hørt noe, så beklager jeg feilen og håper du prøver igjen.

Det går nå mot lysere tider, på så mange måter heldigvis og det er godt å tenke på.

Her om dagen hilste jeg på soloppgangen i stor glede og takknemlighet.

Soloppgang sett fra småbåthavna i Stjørdal

Jeg ønsker deg gode dager ikke glem hvor verdifull du er <3

4 comments

 1. Kjære Monica. Jeg ønsker deg alt godt fremover. Det er viktig å ta var på seg selv, men jeg kjenner selv til hvor lett det er å overse egne «krav». Jeg er forhåpentligvis på vei opp etter lengre lav energi, men har nå blitt skikkelig utredet og da er det enklere å ta noen valg. Jeg er en sånn person som må vite.
  Jeg ser at du er en person som nå tar vare på deg selv og det må/bør alle respektere. Når man er langt nede, går det gjerne bare en vei – oppover. Håper du bruker tiden til å fylle opp. Så gleder jeg meg til du er tilbake igjen. Du er en av de få personer jeg har full tillit til og det forteller jeg alle som gidder å høre.
  He en fin dag og dagene fremover.
  Tove Laukli

  1. Tusen takk Tove, det betyr så mye å høre det. Jeg er også en person som liker å vite, og jeg er utredet og vet men jeg liker ikke fortelle om diagnosene eller fokusere for mye på dem. For egen del vet jeg hva som må til og gjør det,må bare gi meg selv mer tid til å redusere stress og hvile.
   Ha fine dager fremover du også <3 God bedring til deg. Satser på at kurset i Harstad går som planlagt 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *