Indriel Body & Soul

Fra bloggen

sommersolverv alter

Sommersolverv og seremonier/ ritualer

I dag er det sommersolverv, Midtsommer, eller Litha. Dagen og natten er like lange, og i dag er solen på sitt høyeste på himmelen. Nå snur solen og går sakte men sikkert mot vinter igjen. Tradisjonelt feieres dagen med bål for å hylle solen, mange feirer dagen med ritualer/ seremonier eller andre ting for å hylle dagen og ta i bruk energiene. Dagen er spesielt egnet til å høste urter, til å rense krystaller i solen, til å bare ta inn energiene fra solen og jorden. Dagen i dag er veldig egnet til bryllup, for det er også en feiring av kjærligheten.

Fargene som brukes i dag er rødt, gul, orange, gull, blått, grønt og hvitt. Alle farger må ikke brukes på en gang. Bruk de som understøtter ditt ritual eller din seremoni. I går passerte Venus mellom jorden og solen. Rent symbolsk oppstår kjærligheten ( venus) mellom det maskuline ( solen) og det feminine ( jorden). I dag er det også nymåne, en tid for å manifestere noe nytt.

Hva kan man gjøre på en dag som denne, man må ikke gjøre noe som helst. Vær ute i solen, i naturen, bare vær oppmerksom på alt livet omkring deg.

I dag bestemte jeg meg for å lage min egen spesielle feiring av midsommer. Jeg har en del jeg ønsker å gi slipp på, og jeg har den del ting jeg vil manifestere inn i livet. Først og fremst handler det om balanse, helse og kjærlighet til meg selv og alt annet. Lys og harmoni. Ønsker ikke å gå i detalj. Hva du ønsker å ha fokus på om du skal holde din egen seremoni, er din sak.

På forhånd skrev jeg med rødt blekk på et ark ( bruk vanlig om du ikke har) Alt jeg ville gi slipp på og alt jeg vil slippe inn i livet, ha mer av som jeg la klart ved alteret.

Kl 1200, midt på dagen, er det tidspunktet da solen er aller høyest på himmelen. Både denne dagen og for hele sommeren. Perfekt tidspunkt for min seremoni. Tenkte først på å ha det ute i solen, men det blåste for mye til å tenne levende lys ute. Derfor lagde jeg mitt eget midsommer-alter i den åpne døren på min lille hytte/ kontor/ skrivestue.

Alt jeg plasserte på alteret var nøye valgt på grunn av symboleffekten. Jeg valgte hvit duk for renhet og intensjon, en rød rose som symbol på ild, hjertet og kjærlighet. Plukket gule smørblomster for å ha friske markblomster og den gule fargen. Satte gule lys i gullfargede lysestaker (et for det hellige feminine og et for det hellige maskuline) Et stort lys i gull for det høyeste guddommelige prinsipp ( Gud, solen…) Valgte en hjort i gullfarge ( te-lysestake) med et hvitt lys, dette symboliserer den hornede guden ( symbolet for den livgivende sol og må ikke forveksles med Djevelen), jeg føler også hjorten symboliserer gudinnen for jakt og beskyttelse av dyr og natur ( Diana/ Artemis). Jeg brant røkelse av lotus. Men denne dagen kan du bruke alle blomster-røkelser, lavendel, sandeltre, salvie, etc)

Alle elementer var representert på alteret:

Jord: Salt i en egen skål, blomster, eteriske oljer av lavendel og Frankincense.

Luft: Røkelse og den gule fargen.

Vann: vann i en skål.

Ild: levende lys og solen selv.

Som ofring hadde jeg satt frem salte og søte kjeks samt appelsinjuice. Du kan bruke all slags mat ( grøde fra jorden) bær, frukt, vin, kaker. Velg selv.  Jeg er estetiker og gjorde min flid med å gjøre alteret pent og symmetrisk. Det visuelle er viktig for meg. Du gjør det på din måte.

Før selve seremonien, renset jeg meg selv og området omkring alteret med salvie-røkelse. Jeg ba om beskyttelse, henvendte meg til elementene og trakk en hellig sirkel omkring meg og ba kreftene og hjelperne mine være med meg og styrke meg.  Deretter påkalte jeg den hellige feminine kraften, symbolisert av gudinnen, mens jeg tente det lyset til venstre. Etterpå påkalte jeg den hellige maskuline kraften, symbolisert av guden, mens jeg tente lyset til høyre. Så henvendte jeg meg til Gud, ( det høyeste guddommelige prinsipp, skaperkraften, ånden som er i alle ting..) mens jeg tente det store gullfargede lyset i midten. Tilslutt tente jeg det lille te-lyset i hjortelysestaken.

For å stille meg inn på solens kraft og for å hylle solen og dens betydning for alt liv, satte jeg på Omnisutra, Invocation of Ra som jeg synes er fin:

https://www.youtube.com/watch?v=vbpumxvpqRY

Ra er den Egyptiske solguden. For ikke så lenge siden gikk jeg kurs i Gammel Egyptisk Sjamanisme og fikk god innsikt i symbolikken. Det er feilaktig å tro at Egypts mange guder handler om å tilbe mange forskjellige guder. Det finnes en skapergud, (Kalt Atum eller Amon, etterhvert) Den alt kommer fra. Alle de andre er rett og slett personifiserte aspekter født av Gud. Det er slik jeg ser alle energiene jeg arbeider med også. Hyller man det ene så hyller man altet. Katolikkene hyller sine helgener og har sin gudinne i Maria. Det er ingen avgudsdyrkelse, det er hellige skikkelser som hjelper deg og kan virke på vegne av gud. Når man har kunnskap vet man at det ikke er noen separasjon, ikke mange ulike guder, Den ene guden enten du kaller ham Gud, Elohim, Allah eller Alaha..Atum eller Amon er den samme kraften. Tenk om kunnskapen kunne binde sammen menneskene istedet for å skape splid og krangel om hvem som har definisjonsmakt og eierskap til den «RETTE» guden, eller troen, eller de eneste som kommer til himmelen eller har sjans til å bli frelst?? ( Hjertesukk!)

Vel tilbake til seremonien min: Jeg mediterte til Invokasjonen av Ra og tunet meg inn på den livgivende kraften som skaper alt liv på jorden. Solen (Far) og Jorden ( mor) Som om våren, når de to møtes og befruktning skjer. Ved midtsommer er alt nytt liv født og bare vokser og blomstrer resten av sommeren.

Jeg ba om balanse og kjærlighet i meg selv og for alle, for hele jorden. Om at alt hat og manglende forståelse må nøytraliserers. De gamle Egypterene hadde et prinsipp: Maat: Fullendt rettferdighet og balanse, man gjør rett handling i pakt med gudene, naturen, andre mennesker og loven. Man handler rett ut fra sitt rene hjerte. Uten Ma`at oppstår kaos og negative krefter trer inn i verden. Jeg tror ikke det er mye Maat i vår verden i dag. Det lille jeg kan gjøre er å skape balanse i meg selv og forsøke å sende litt av det ut i verden. Være Maat

Derfor hadde jeg mitt personlige seremoni i dag, der jeg ba og leste opp det jeg hadde skrevet som jeg vil kvitte meg med, formulert som affirmasjoner.

– Jeg gir herved slipp på alt som……. ( fyll ut resten selv)Da alt var lest opp avsluttet jeg med:-Takk for at det skjer. La det skje.

Etterpå leste jeg opp alt jeg vil slippe inn/ manifestere mer av i mitt livOgså skrevet som affirmasjoner.

-Jeg åpner meg herved for alt som ………( fyll ut resten selv)

Avsluttet hver bolk med ordene: Takk for at det er slik. La det skje.

Så mediterte jeg på takknemlighet. Det å være takknemlig, hva det betyr, hvordan det føles i kroppen, takknemlighet for alt jeg har og alt som kommer, for jorden og alt som vokser, for solen og alt liv den gir, for kjærlighet… osv.

Etterpå løftet jeg frem kjeksene og juicen og «ofret» det til Guden og Gudinnen og deres forening. Og som takk for at mine bønner blir hørt.

Jeg trakk et lite englekort og et tarot kort som skulle symbolisere dagen og energien sommersolverv bringer. Det ble Takknemlighet og skjebnehjulet. Veldig passende. Betydningen av skjebnehjulet og mer om energiene vi er påvirket av, er lagt ut i eget innlegg HER.

Etterpå krøllet jeg sammen arket med alt jeg hadde skrevet som jeg ville gi slipp på og alt jeg vil manifestere, og la det i en ildfast krukke

Så avsluttet jeg og takket, slukket lysene og opphevet den hellige sirkelen. Tok med meg krukken med det sammenkrøllede papiret ut på plenen og satte fyr på det. Kontemplerte mens røyken steg opp over alt jeg nå slapp fra meg. Forandringen som nå skjer.

Etterpå gjorde jeg noen kundalini Yoga øvelser og meditasjoner på plenen i sola.

– Helt nydelig <3

I kveld skal jeg avslutte med å dra til sjøen og se på solnedgangen <3

-Ikke fortvil om du tenker at du også hadde hatt lyst til å gjøre din egen seremoni eller ditt eget ritual. Det er midtsommer og nymåne i dag, men ritualene kan utføres også den 21, 22 og 23. Kanskje slå det sammen med St. Hans på tirsdag?

Husk å send en takknemlig tanke til solen, til jorden, til naturen i dag, vær ute og Nyt sommeren<3

Ha en nydelig midtsommer <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *